Konceptet med en egen kaféavdelning i hamburgerjättens restauranger är relativt nytt, berättar Henrik Nerell, presschef på McDonalds i Sverige.
– Först ut var vår restaurang i Alingsås. Där skapade vi ett kafé så sent som i april förra året. Det föll väl ut och sedan dess har vi öppnat kaféer på flera andra platser, säger han.
McDonalds vid Gumsbacken blir den 25:e restaurangen som byggs om och får ett eget kafé. Vid sidan om den ordinarie disken – där kunderna precis som tidigare kan köpa mat – kommer det att finnas ett McCafé, med egen disk, espressomaskiner och olika bakverk.
– Restaurangen i Nyköping är med andra ord ganska tidigt ute i den här satsningen, säger Henrik Nerell.
För att driva kaféet måste ett halvdussin personer anställas, berättar han.
– Kaféavdelningen kommer att skötas av personal som får genomgå en baristautbildning, och som kan servera kunderna allt från latte till espresso och cappuccino.
Ombyggnationen började i söndags. Förutom att ett kafé byggs, rustas köket och drive through-avdelningen upp. På torsdag ska allt vara klart, berättar Henrik Nerell.
– Ombyggnationen av köket och drive through-avdelningen görs för att förbättra arbetsmiljön. Men kunderna kommer märka att betjäningen fungerar ännu bättre, säger han.
McDonalds i Nyköping har i dag ett hundratal anställda som varje år serverar ungefär en halv miljon gäster. Förhoppningen med satsningen är att ännu fler människor ska hitta till restaurangen.