Kanelbullens dag uppmärksammades under måndagen, något som märktes på Mekka konditori på Östra Storgatan. Vid lunchtid var Mikael Anklev i full färd med att fylla jässkåpen med kanelbullar.
– Vi började baka bullar vid tiotiden i går kväll. Så jag har inte sovit i natt. Men jag fick två timmar sömn nu på förmiddagen, säger Mikael Anklev.
Under måndagen jobbar Mikael lite jour. Han får uppdateringar varje timme från sina fem butiker som ligger i Nyköping, Gnesta och Trosa om det behövs köras ut mera bullar.
– Jag gillar att vi ska ha bullar hela dagen, det tycker jag är kul, så att det inte tar slut de två sista timmarna. För folk blir så ledsna när de kommer efter jobbet och vill ha bullar och de är slut, säger Mikael Anklev.
Hur många bullar har du ätit?
– Jag har inte ätit en enda, ser jag ut som en kanelbulle?, säger Mikael Anklev och skrattar. Men det doftar fantastiskt gott när man bakar kanelbullar.
Vad tycker du om en sådan här dag när kanelbullen uppmärksammas?
– Det är roligt, men sen har det blivit många sådana här dagar. Jag hinner knappt med. Det är punschrullens, prinsesstårtans dag ... Så det är nästan för mycket. Men vi försöker att hänga med på det vi hinner se, säger han.
Innan butiken stängde för dagen hoppades Mikael Anklev att de sålt de 1 600 bullar han planerat för.
– Vi får se om vi kommer nära det, annars så får jag äta bullar till kvällen, säger Mikael Anklev.