Milo hyllar Nyköping: "Fått jävligt mycket kärlek"

Det blev en kärlekssommar – men kanske inte riktigt så många gäster som Milo Zenno hoppats. Nu tar Karaoke lounge bar nya kliv för att nå ut till Nyköpingsborna.

Milo sjunger Jan Johansen

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköping2024-10-03 20:43

Nyheten i korthet

  • Milo Zenno, som driver den nya karaokebaren i Nyköping, har haft en svår start sedan omstarten i somras, med färre gäster än förväntat och negativ publicitet som påverkat verksamheten.
  • Zenno berättar om en incident där ett sällskap på 120 personer avbokade dagen innan de skulle komma, vilket ledde till stora förluster.
  • Trots svårigheterna är Zenno fast besluten att lyckas och har introducerat nya aktiviteter som tacobuffé och barnkaraoke. Han planerar också att boka in artister en gång i månaden.

De mörka färgerna i lokalen ska bli ljusare. Gamla Star bar på Öster ska bokstavligen suddas ut med färg.

– Det kommer att ta ett par dar, säger Milo Zenno.

Dåvarande Star bar drabbades av dubbla skottlossningar i maj – sedan stängde de och nu driver Milo Zenno en ny bar där.

Att han hade en svår uppgift framför sig förstod han. Men kanske inte hur svår.

– Det hjälper inte att era artiklar om baren dyker upp på nätet. Det har påverkat mycket. Vi har gått back jättemycket, jag ska inte ljuga. Men med Guds hjälp så stängs en dörr och en annan öppnas.

undefined
"Det gäller att ha tålamod" säger Milo Zenno som upplevt några tröga månader med den nya baren.

Milo Zenno berättar om en incident i mitten av augusti då ett sällskap med 120 personer hade bokat bord och mat, men dagen innan avbokade.

– Den som bokade av sa att "alla är rädda att komma" och det berodde på er artikel om en misstänkt person. Då hade jag varit ute och handlat mat. Det var bara att slänga allt, säger han frustrerat.

Men artiklarna lär fortsätta dyka upp när folk häktas och det blir rättegång. Hur ska ni kunna komma runt dem?

– Det är positivt när folk hamnar i fängelse men nu handlade det om att de släpptes. Det skapar oro. Men vi ska motbevisa att vi inte är dem.

undefined
"Vi jobbar stenhårt med bemötandet, hur vi behandlar folk. Vi har bra kontakt med polisen, vi stänger tolv och inte två. Bara för allas trygghet" säger Milo Zenno som tog över baren i somras.

Men att skrota idén om en bar för alla, är inte något han vill göra.

– Varför skulle jag inte orka? Jag vill motbevisa allt det negativa och jag har aldrig misslyckats. Jag är envis, jag är stenbock, säger han med ett skratt.

– Den bästa medicinen är tålamod och min pappa sa alltid att man skulle vara tyst. "Pratar du för mycket kommer de att hugga dig i ryggen." Så jag är tyst och har tålamod.

Och han tycker faktiskt att hans kärlekskoncept har nått ut till människor.

– Jag har fått jävligt mycket kärlek av den här staden, väldigt bra recensioner. Vi försöker bygga upp det här med kärlek och glädje. Jag vill inte att vi för en sekund förväxlas med den tidigare baren.

undefined
Milo Zenno som är sångare i botten sjunger gärna med gästerna i baren.

Därför vågar Milo Zenno fortsätta med sin satsning. Han har tacobuffé på fredagar och karaoke för barn dagen efter. Senare i höst kommer artister en gång i månaden. Allt från schlagersångare till stand up-komiker.

– Under sommaren är alla i hamnen och efter festivalen har man inte några pengar kvar så det var onödigt att satsa då. Bättre att göra det nu. Jag har hela tiden sagt att jag skulle smygöppna och inte starta med ett "bam". Jag vill bygga trygghet och det har fungerat perfekt, säger Milo Zenno och knackar vidskepligt i bordet av trä.

Först ut på scenen den 19 oktober, som då är målad beige, är Jan Johansen som kom trea i Eurovision contest 1995.

En berömd kärlekssommar

Startskottet för kärlekssommaren "Summer of love" var festivalen Human be-in i Golden gate park, San Francisco den 14 januari 1967. 

Året innan hade den psykedeliska drogen LSD förbjudits och Human be-in var delvis en protest mot förbudet.

Samtidigt var sommaren 1967 en av de våldsammaste i USA:s historia på grund av raskravaller och uppror.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!