Döms för grova brott efter nattintrång hos barnfamiljer

Familjerna väcktes när en främmande man befann sig i deras bostäder. Den ena gången var han helt naken – vid det andra tillfället bar han på två knivar.

Skyddstillsyn med särskild behandlingsplan blir straffet för 38-åringen.

Skyddstillsyn med särskild behandlingsplan blir straffet för 38-åringen.

Foto: Arkiv

Nyköping2021-10-07 10:47

De två brotten inträffade tidigare under sensommaren. Vid det första tillfället, hos en småbarnsfamilj i centrala Nyköping, väcktes de boende av att en naken man befann sig i deras hus. 

Den 38-årige mannen har i förhör uppgett att det handlade om ett missförstånd, att han blev lurad till platsen. Han befann sig i huset eftersom har trodde sig ha bestämt träff för att ha sex med någon person där, men hamnade på fel adress. Därför klädde han också av sig.

Fem veckor senare larmades polis till en adress vid Lasarettsområdet i Nyköping. Då väcktes en annan familj med små barn av att 38-åringen gick omkring i bostaden med två knivar i ena handen. Mannen förklarade att han hade tagit dem för att äta och han hade plockat fram en matlåda och smör i köket. Han var kvar i huset när polisen kom dit och grep honom.

Målsägarna upplevde situationerna som obehagliga. De vittnar samtidigt om att gärningsmannen inte har agerat hotfull, däremot förvirrat. 

38-åringen har också berättat att han var inne i en period av missbruk i somras. Mannen har medgett omständigheterna. 

Han döms nu av Nyköpings tingsrätt för två fall av grovt hemfridsbrott. Samt skadegörelse och ringa narkotikabrott vid två andra tillfällen.

Straffet blir skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Mannen ska nu genomgå vård och behandling på ett av Kriminalvårdens godkända behandlingshem.               

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!