– Regimen får inte stanna kvar, även om många dör. Frihet kostar, säger Natasha Shahran.
Det kan upplevas provocerande att Natasha Shahran befinner sig i trygga Nyköping och pratar om priset för demokrati. Hon tar själv upp den diskrepansen.
Iranier har de senaste veckorna mist sina liv i kampen mot regimen. Exakt hur många är oklart men enligt människorättsorganisationer handlar det om hundratals. Dussintals demonstranter och personer från säkerhetsstyrkor tros ha dödats, enligt Al Jazeera.
Natasha Shahran är inte ensam om att protestera från läktaren.
Under parollen "kvinnor, liv, frihet" har mängder med människor i världen stöttat kampen mot diktaturen. Bland annat i Los Angeles, Istanbul och Afghanistan. Vissa klipper av sig håret som en symbolisk handling.
Epicentrum för händelseutvecklingen är 22-åriga Mahsa Jîna Amini som greps den 14 september för att hon bröt mot landets klädkod. Två dagar senare dödades hon av landets moralpolis. Nu pågår omfattande motstånd från kvinnor i hela landet, enligt internationell media.
– Nu känner vi iranier att det är en revolution på gång, säger Natasha Shahran.
Hon upplever att många Nyköpingsbor har missförstått protesterna. Att svenskar tror att det handlar om slöjan, hijab.
– Det handlar om frihet och det är inte bara kvinnor som protesterar. Även män går ut på gatorna, säger hon.
Natasha Shahran har själv blivit tagen av moralpolisen och beskriver obehaget. Hon lämnade Iran för fyra år sedan och har slagits för frihet och demokrati som student.
På pappret är Iran en islamisk republik, men enligt Utrikespolitiska institutet i praktiken en religiös diktatur, där opposition tystas med fängelse, tortyr eller avrättning.
Landet är även korrupt. Det är svårt att få jobb utifrån kompetens. De som väljer personal tittar mer på hur religiös personen är än på examensbevis. Bra kontakt med regimen är viktigare än utbildning för att få jobb, enligt Natasha Shahran.
Den sociala kontrollen är kraftig. Natasha Shahrans mamma och syster är kvar i Iran. Förra lördagen lyckades hon få kontakt med sin mor.
– Ringer du från utlandet så lyssnar de av kommunikationen. Skulle jag prata om protesten skulle de stänga av samtalet, hävdar hon.
Bloggare och journalister hotas och fängslas. Sociala medier övervakas och det är vanligt att tidningar stängs, enligt Utrikespolitiska institutet.