Nioårig Nyköpingsbo träffade V-topp

"Hej, det är jag som är Teo och jag ska träffa Jonas Sjöstedt."

image2.jpeg

image2.jpeg

Foto:

Nyköping2014-09-08 13:46

Det sa den nioåriga Nyköpingsbon Teo Larsson Holstein när han gick fram till Riksdagsbibliotekets reception i Stockholm på måndagen. Han har velat ställa frågor om den svenska politiken ett tag nu och Vänsterpartiets ledare var en av få som ville svara.

När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kom till Nyköping i mitten av augusti ville Teo träffa honom för att fråga om partiets politik. Han var, och är fortfarande, orolig över vad Sverigedemokraternas åsikter innebär. Men Åkesson ville inte träffa Teo, istället svarade Jonas Sjöstedt (V) och bjöd in till möte i riksdagen.

– Först berättade jag om hur det är på min skola i Nyköping. Jag har haft tur och hamnat i skolans minsta klass, men min syster gick förra året i en stor klass med mycket stök och problem, berättar Teo Larsson över telefon efter att mötet avslutats.

Teo och hans syster går på Östra skolan i Nyköping.

– Han berättade att Vänsterpartiet vill att det ska vara flera lärare, mindre klasser och att alla ska få samma möjlighet att lära sig. Det lät jättebra tycker jag. Sedan pratade vi om invandringspolitiken och mycket om allas lika rätt och värde, fortsätter Teo.

Vad lärde du dig av mötet?

– Jag har lärt mig att riksdagen är som en stor labyrint, säger Teo och hans pappa skrattar.

Pappa Andreas Larsson hoppas fortfarande att Jimmie Åkesson (SD) tar sig tid att träffa hans son.

– Någonstans hoppas jag att Jimmie Åkesson hade kunnat utvecklas och växa i mötet som min son också hade gjort. Man växer i alla möten och jag önskar att min son inte ska behöva vara rädd för Sverigedemokraterna och deras politik.

Tror du att du kommer få träffa Jimmie Åkesson (SD) någon gång?

– Jag har inte gett upp, men det verkar rätt så hopplöst, säger Teo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om