Nolltolerans mot rasism är "hyckleri"– SD:s vice ordförande avgår

Simon Keller, vice ordförande för Sverigedemokraterna i Nyköping, väljer att avgå efter interna strider.

Foto:

Nyköping2015-02-05 12:11

Under partiets styrelsemöte på torsdagskvällen blir den 25-åriga Sverigedemokratens avgång officiell. Simon Keller väljer nu att tala ut för att visa vad som egentligen försiggår i partiet.

– Jag vill informera väljarna för att måste se vad som försiggår i Nyköping. De i partiet vill ha det på ett visst sätt och om du inte sällar dig till ledet blir du utfryst. Det är mycket skitsnack, säger Simon Keller.

Han fortsätter:

– Ideologiskt trodde jag att jag kände mig hemma hos SD, men jag gjorde inte det. Det var för radikalt.

Vad är det som försiggår i partiet i Nyköping?

– Ena sekunden har de nolltolerans mot rasism, men det har de inte. Det är bara hyckleri. Jag vill saker och ting, men när det blir för mycket, enligt SD, blir man utfryst. Jag har kallats "karriärrist" och "troublemaker".

När Simon Keller var 18 år gick han med i Moderata ungdomsförbundet, men valde att gå till Sverigedemokraterna efter valet 2010. Nu vill han återvända till sitt ideologiska ursprung.

– Nästa vecka kommer jag ingå i samtal med Anna af Sillén (M) angående eventuell övergång till Moderaterna. Jag tillhör inte SD, jag känner mig mer hemma hos Moderaterna. Jag hade det bättre där, säger Simon Keller.

Keller är ordinarie ledamot i Nyköpings kommunfullmäktige och ersättare i barn- och ungdomsnämnden. Han blir nu politisk vilde och kommer att rösta med Moderaterna.
Anna af Sillén, Moderat oppositionsråd i Nyköping, säger att hon inte kan kommentera problemen inom Sverigedemokraterna som Keller berättar om. Men bekräftar att han har kontaktat henne.

– Jag har sagt att vi får se och prata om det. Alla som vill är välkomna till partiet, men det gäller ju för Simon som för att andra att han måste känna igen sig i vår ideologi och vårt sätt att se på och lösa samhällsproblem, säger Anna af Sillén och fortsätter:

– Alla politiskt verksamma vet att politiska vildar ställer till det lite, men samtidigt är det en självklarhet att kunna säga ifrån om man inte känner sig hemma i sitt parti.

Spelar det någon roll att det gäller ett byte från SD till M?

– Just hoppet från SD till M känns väldigt långt. Vi har nolltolerans. Jag har svårt att se att ett parti som Sverigedemokraterna med rötterna i nazismen har nolltolerans mot rasism. Det köper inte jag, men skriver Simon Keller under på att han delar vår värdegrund är han välkommen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om