Nu öppnar ännu en libanesisk restaurang i Nyköping: "Menyerna skiljer sig helt"

I drygt en månad har restaurangen Bernhard kök å deli i Nyköping varit stängd för ombyggnation. Nu öppnar de dörrarna igen, men med ett helt nytt koncept.

Nyköping2016-10-12 12:24

Suhail Abdo drömde om att starta något nytt. På fredag blir hans dröm äntligen sann när han slår upp portarna till Nyköpings andra libanesiska restaurang på kort tid.

– Vi vill göra något med bra kvalitet. Det finns ingen restaurang med bra lunch i Nyköping, nu ska vi göra något som är mysigt och bra, säger Suhail Abdo.

Suhail är inte själv från Libanon, men det är hans fru Tomajs Abdo.

För bara ett par veckor sedan öppnade Libanon kök och bar i Fikas gamla lokaler. Suhail säger att planen var att starta tidigare, men att han väntade på rätt läge och det gjorde att drömmen fick vänta.

Hur skiljer sig din restaurang från Libanon kök och bar?

– Menyerna skiljer sig helt! Varje dag kommer vi att servera något nytt, säger Suhail och syftar på lunchserveringen.

Bernhard kök å delis ägare Patrick Hallbäck äger fortfarande restaurangen, men kan i framtiden komma att sälja.

– Vi kommer att vara med i början och hjälpa dem att komma i gång med allt. I förlängningen kommer det att bli en försäljning, men nu till en början är det vi som driftar det, säger han.

Patrick Hallbäck kommer nu att satsa mer sin andra restaurang, Ät i Nyköping.

Snart kan du läsa SN:s kartläggning av Nyköpings restaurangbransch.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!