Nu växer Nyköpingsföretaget sig starkare

På fredagsmorgonen släppte CTT systems sin kvartalsrapport och det är glädjande siffror som företaget kommunicerar.

CTT Systems som tillverkar luftfuktare och avfuktare till långdistansflygplan presenterade under fredagen den tredjekvartalsrapporten.

CTT Systems som tillverkar luftfuktare och avfuktare till långdistansflygplan presenterade under fredagen den tredjekvartalsrapporten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Nyköping2019-10-25 19:19

CTT Systems är ett Nyköpingsföretag som jobbar med att tillverka luftfuktare och avfuktare till flygplan. Under det tredje kvartalet 2019 har företagets rörelseresultat vuxit till 38,8 miljoner kronor vilket ger en rörelsemarginal 47 procent.

– Det är det bästa kvartalet som vi någonsin gjort i företagets historia, säger Torbjörn Johansson, vd på företaget.

Anledningen till vinsten uppges bero på en ökad efterfrågan på företagets produkter samt en god växelkurs mellan den svenska kronan och amerikanska dollarn.

– Vi säljer våra produkter i amerikanska dollar men våra största utgifter är i svenska kronor och med en svagare krona får vi helt enkelt bättre marginaler, säger Torbjörn Johansson.

Även om den svenska ekonomin börjat avmattas så har inte CTT systems märkt av den svikande konjunkturen. 

– De större företagen, Boeing och Airbus, som vi har som kunder kommer inte att drabbas särskilt hårt av konjunkturen och kommer antagligen inte göra mer än marginella förändringar i sin produktionstakt, säger han.

Inför det fjärde kvartalet flaggar företaget för att det kan komma att dröja tre till fem kvartal innan man ser en fortsatt tillväxt i bolaget. 

– För ett år sedan fick vi besked att Boeing kommer att upphöra med våra avfuktare på sina 787-plan. Det är något som vi vetat om och återigen väljer att kommunicera till våra aktieägare i denna kvartalsrapport, säger Torbjörn Johansson.

Helårsomsättningen för CTT 2019 förväntas bli drygt 350 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!