Ny hamburgerrestaurang på Storgatan

Den tomma lokalen på Storgatan blir en ny hamburgerrestaurang. I slutet av september börjar bröderna Wiklander servera premiumburgare i Västerport.

Joakim och Jonas Wiklander,  Mika Zibanejad och Monir Kalgoum och driver Brödernas Hamburgare tillsammans.

Joakim och Jonas Wiklander, Mika Zibanejad och Monir Kalgoum och driver Brödernas Hamburgare tillsammans.

Foto: Privat/Brödernas

Nyköping2020-08-04 15:55

Bröderna Wiklander har drivit krog i 12 år. De tyckte att hamburgare och pizza av hög kvalitet i restaurangmiljö saknades på marknaden. År 2018 öppnade de sin första restaurang i Stockholm, och har sedan dess expanderat fort. 

– Det gick bra ganska direkt, ryktet spred sig, berättar Jonas. Nu har de 19 restauranger runt om i Sverige. 

Under 2019 slog de sig samman med ett annat brödrapar för att kunna expandera ytterligare. Tillsammans med entreprenören Monir Kalgoum och hockeyproffset Mika Zibanejad, hoppas de kunna ha närmare 40 restauranger öppna inom de kommande åtta månaderna. 

Jonas Wiklander förklarar att Nyköping var ett självklart val för en nyöppning. 

– Vi håller ju på att rulla ut i landet, och Nyköping är ju en given stad. Vi hittade en bra lokal mitt i smeten, och som vi tror att Nyköpingsborna kommer att gilla, säger Jonas. 

Tidigare har den fram tills nu tomma lokalen på Storgatan huserat ett McDonalds, en thairestaurang, och senast ett Subway. Nu hoppas Jonas och Joakim Wiklander på att göra Nyköpingsborna nöjda när de öppnar i slutet av september. 

På sin hemsida skriver att de inte vill vara ett hak - utan en restaurang med fullständiga rättigheter. 

– Vi tror på premiumburgaren som produkt i en trevlig miljö, förklarar Jonas. 

Vad är en premiumburgare? 

– En premiumburgare är en burgare med riktigt bra kött och färskt bröd. Egenslagna såser, och så ska de göras på beställning, menar Jonas Wiklander. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!