För drygt ett år sedan köpte krögaren Tobias Laving restaurang Crazy Cow på Repslagargatan i centrala Nyköping. Tanken var att öppna under förra året – men det satte pandemin stopp för, berättar han.
– Men kanske har den långa väntetiden trots allt fört något gott med sig. Vi har gjort några riktigt bra rekryteringar och lyckats få ihop ett bra team.
Sedan tidigare driver Tobias Laving restaurang Bakfickan i Söderköping och Stegeborgs hamnkrog i St Annas Skärgård. Den nya restaurangen i Nyköping – med namnet Bona Gusto – ska inte att likna någon av dessa. I stället ska den ha ett "lite speciellt koncept", berättar Tobias Laving.
Restaurangen ska servera mellan 13 och 15 rätter. Gästerna ska sedan kombinera en egen meny om tre, fem eller sju rätter. Till menyn ska det vara möjligt att köpa ett speciellt framtaget dryckespaket.
– Vi kommer satsa mycket på hållbarhet och till exempel servera många ekologiska viner. Förhoppningsvis ska vi ha viner som är svåra att få på andra restauranger.
Det låter lyxigt?
– Vi satsar på elegans och elegant mat och siktar på att komma med i White guide. Men samtidigt ska det vara en restaurang för alla.
Om allt går som planerat ska den nya restaurangen öppna på fredagen 26 november. Totalt kommer mellan 8 och tio personer att arbeta i verksamheten.
– Det känns väldigt bra att vi äntligen kan öppna. Det är en lättnad att äntligen kunna sätta planerna i verket.