Stängd Nyköpingsrestaurang väcks till liv

Det händer grejer i restauranglokalen på Väster. Det Östafrikanska köket byts ut mot Östasiatiskt – med inslag från Östeuropa.

Lukasz Golla plockar ner skylten för den tidigare restaurangen. Snart öppnar den nya restautangen på Väster.

Lukasz Golla plockar ner skylten för den tidigare restaurangen. Snart öppnar den nya restautangen på Väster.

Foto: Tobias Johannesson

Nyköping2025-02-01 12:00

Nims thaimat har funnits som foodtruck i ett antal år. Tidigare i Björnlunda och nu på Fågelbovägen i Nyköping, vid Rinkeby kött.

– Det har gått bra och vi behöver något större, och har saknat sittplatser för våra gäster. Så därför utökar vi med den här lokalen, säger Lukasz Golla som är anställd i företaget.

Förutom att utöka med ny lokal på Väster, så lägger de även till thaibuffé och sushi på menyn.

– Vi kommer att ha tre eller fyra personer som jobbar här, bland annat ska en sushikock anställas, säger Lukasz Golla.

Thaimaten på Västra Kvarngatan lagas av en ingift släkting till Lukasz, som är bördig från Thailand. Han kommer själv att stå i vagnen vid Fågelbo.

För att undvika eventuell förvirring ska verksamheten inne i stan heta Nims restaurang, och foodtrucken heter Nims thaimat.

Inom några veckor är det öppningsdags för restaurangen.

undefined
Rille Ramos drar el inne i restaurangen. Invändigt pågår en större renovering.

Lukasz Golla har kanske inte den typiska kockbakgrunden. Efter 20 år i Tyskland kom han till Sverige för några sedan, ursprungligen är han från Polen.

– Jag har jobbat länge som elektriker och i Sverige har jag arbetat som snickare. Sedan ville jag göra något annat och jag älskar ju matlagning, det är min stora hobby.

Bara ett stenkast bort finns en annan thairestaurang och ett antal foodtrucks står utplacerade i Nyköping.

Hur ser ni på konkurrensen?

– Det ser jag inte som ett problem. När gästerna har fått prova vår mat så kommer de komma tillbaka, säger Lukasz Golla.

Både han och frun har polsk bakgrund. Och restaurangen planerar att ha några polska rätter på menyn för att se hur det tas emot av gästerna.

– Många svenskar verkar gilla polsk mat och vi vill försöka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!