I ett förslag slås vissa utbildningschefstjänster ihop för att ge plats till en ny chefsfunktion som ska ansvara för stöd och kvalitet.
I dag finns en utbildningschef för grundskola, en biträdande utbildningschef för grundskola samt en för gymnasiet. Den nya organisationen ska istället vara uppdelad på grundskola årskurs F-6 1-6, grundskola årskurs 7-9 plus gymnasiet samt en verksamhetschef för stöd och kvalitet, medan förskola, Kultur och fritid och campus kommer att vara kvar som tidigare.
– Det finns pedagogiska fördelar med att få ihop hela BUK (Barn, utbildning och kultur) till en organisation så att alla delar hänger ihop i en helhet. Det blir en positiv och stärkande förändring, säger Anna Thörn.
I Thörns förslag finns det alltså inte längre någon ren gymnasiechefstjänst. Lärare och fack har tidigare kritiserat behovet av en sådan roll, men förändringarna är inte en reaktion på kritiken, enligt Thörn.
– Jag började med det här när jag tillträdde i december.
Den nuvarande gymnasiechefen Åsa Ridne sade upp sig i förra veckan för att gå vidare till en chefsposition i Linköping och den lediga tjänsten kommer inte att tillsättas förrän den nya organisationen är klar.
Hur den slutliga organisationen kommer att se ut är ännu inte beslutat. Fackliga förhandlingar sker under tisdagen.
– Det beror på om vi är överens, det är fortfarande ett förslag. Facket kan ha synpunkter och andra infallsvinklar, säger Anna Thörn.
Chefer, medarbetare, fackförbund och politiker kommer att träffas i början av juni för att diskutera framtiden för Nyköpings skolorganisation. Tanken är de nya cheferna ska vara på plats med start efter sommaren.