Nyckelhållare ska sprida information om corona

Gymnasieelever på Enskilda Gymnasium jobbar med att förhindra spridningen av coronan genom Hundringen som är förberedande inför att driva UF-företag i årkurs tre.

Saga Skeppstedt, Emil Runfeldt, Emina Mandal, Petrus Appelqvist, Oliver Öberg och Petrus Appelqvist som går första året på Ekonomi 20 A Nyköpings Enskilda Gymnasium.

Saga Skeppstedt, Emil Runfeldt, Emina Mandal, Petrus Appelqvist, Oliver Öberg och Petrus Appelqvist som går första året på Ekonomi 20 A Nyköpings Enskilda Gymnasium.

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköping2020-09-19 17:00

– Alla vi hade olika idéer från början, men till slut kom vi fram till att nyckelhållare var ett bra sätt att förhindra spridningen av coronan, säger Eminas Mandal.

Tanken med Ung Företagsamhet är att ge ungdomar bra erfarenheter inför arbetslivet och en smak av hur det är att driva företag. De ska öva på sin kommunikation, kreativitet och sätta goda tankar till handling. De startar ett företag, driver och utvecklar det men ska även avveckla det i årskurs tre.

Eleverna på Ekonomi 20 A går första året på Nyköpings Enskilda Gymnasium har skapat egna tryck på nyckelringar som ska förhindra spridningen av corona i det förberedande projektets Hundringen i skolans egen regi.

– Vi har lite olika tryck på nyckelringar som har med pandemin att göra. Grundidén var att det skulle stå "Fuck covid" eller "Fuck corona". Vi tog lite inspiration från "fuck cancer"-armbandet, säger Emil Runfeldt.

Men när gruppen lanserade sina nyckelringar på sociala medier fick de kritik för att de använde ordet fuck. Så trycket på nyckelringarna ändrades.

– Vi började experimentera med lite olika tryck för olika målgrupper, säger Emil Runfeldt.

En del av pengarna som kommer in från försäljningen av nyckelringarna skänks till välgörenhet.

– Vi har hittat en förening som skänker pengar till skolor där de inte har råd med tvål och vatten, och har drabbats hårt av pandemin.

Försäljningen av nyckelringarna går riktigt bra.

– Varje dag får vi beställningar men vi har inte haft tillräckligt med material. Vi har köpt in väldigt mycket material nu så det kommer att finnas i lager, menar Eminas Mandal.

Artikeln har uppdateras 200921 kl 10.36

Nyckelhållare med olika budskap som ska förhindra spridningen av corona.
Nyckelhållare med olika budskap som ska förhindra spridningen av corona.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!