Nygammalt lunchhak ska fylla husmansluckan

Som Fågel Fenix återuppstår anrika lunchrestaurangen Ambrosia ur askan. Eller i alla fall delar av den – på Pelles lusthus.

ZEN_9071.jpg

ZEN_9071.jpg

Foto:

Nyköping2016-03-06 07:00

Det är Fredrik Åström med företaget Svenska kulturpärlor som köpt upp lösöret i Ambrosias konkursbo. inredning och köksinventarier kommer att bära vidare på konceptet, men i ny skrud och på ny plats.

På Pelles lusthus pågår just nu slutspurten i att starta upp lunchserveringen. Fler toaletter har byggts och rummet som för tillfället är ett betonggolv med fönster ska snart bli restaurangköket. Namnet Ambrosia är dock inte något som följer med i flytten av restaurangens lösöre till Pelles lusthus. Förhoppningen är att dörrarna slår upp någonstans i början av april.

– Det var så vi resonerade när vi tog över lokalen av familjen Nilsson, det kommer alltid att vara så förknippat med Pelle, förklarar Fredrik Åström.

Men matkonceptet ska leva vidare, och vällagad husmanskost kommer serveras var dag. 3 rätter bestående av kött, fisk, vegetarisk plus sallad ska serveras till mellan 100 och 200 personer. Alkoholtillstånd är också på gång.

– Vi ser ett behov av husmanskost efter att bland annat Ambrosia och Coop-restaurangen nu slagit igen, säger Mikaela Lie som ansvarar för driften på Pelles lusthus.

Tidigare har det serverats mat till evenemang på lusthuset, men då med catering från Södertuna slott. Nu ska all matlagning ske direkt på plats.

– Vår förhoppning är att Nyköpingsborna ska hitta hit, det ligger ju centralt men ändå lite avsides.

För de Nyköpingsbor och nykomlingar som ännu inte besökt den gamla bultfabriken hoppas man nu bli lite mer lättillgängliga.

– I och med lunchrestaurangen så blir Pelles öppet alla dagar, och då kan man komma och kolla på museet också, säger Fredrik.

Utöver lunchservering, museum och festlokal är Fredrik Åström även lockad av att öppna upp hotell i någon fastighet nära Pelles.

– Det finns många närliggande fastigheter som fortfarande ägs av kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!