Nyköping som "Sörmlands mathuvudstad"

Flera White guidekrögare lämnar sina restauranger, men kommunen tror på Nyköping som matstad.

Nyköping2016-10-15 06:00

– Visst är det olyckligt att så stor del av Nyköpings utbud av White Guide-restauranger byter ägare samtidigt, men det är en naturlig rörlighet som finns i branschen, säger Maria Karlsson, näringslivschef i Nyköpings kommun.

Kommunen är med i ett regionalt arbete för att utveckla Sörmland som matregion och förra året lanserades epitetet Sörmlands mathuvudstad som ska sätta Nyköping på den svenska matkartan. Matevenemang som Aptitrundan, Midvinterfesten och Gastronomiska samtal är del av satsningen.

– Nyköping har idag ett brett utbud av restauranger och kaféer och kvaliteten är hög på de matupplevelser som levereras. Det finns ingen anledning att inte Nyköping ska fortsätta utvecklas som matstad, säger Maria Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!