Nyköpings golfklubb vandaliserad: "Riktigt sorgliga bilder"

För andra gången på ett par månader möts personalen på Nyköpings golfklubb av en vandaliserad bana – och klubbchefen Gary Cosford är orolig.

Nyköping2016-10-13 11:57

Någon gång under natten till torsdagen kördes ett eller flera fordon runt på Nyköpings golfklubbs nionde hål på den västra banan. I gräset finns spår kvar efter sladdningar.

– Vi tror att det är någon eller några som har kört runt med mopedbilar, säger klubbchef och vd Gary Cosford.

På håll såg det ut som att vildsvin hade bökat runt på golfbanan, berättar han. Men nära blev det tydligt att ett fordon orsakat skadorna.

– Det är riktigt sorgliga bilder. Det verkar som att ett däck punkterades, för det är som att hjulet har slajsat upp hela banan. Ser nästan ut som om de har använt en kniv, säger Gary Cosford.

Han misstänker att det var flera personer som var inblandade i nattens vandalisering och har hittat en backspegel som han kommer att lämna över till polisen.

Tidigare i somras drabbades golfklubben av en liknande händelse. Då var det en övningsgreen som skadades, och Gary är orolig att det här ska bli en vana.

– Rykten säger det finns ungdomar som är ute och buskör i området. Jag tror inte att de förstår vad de har förstört, och vilka konsekvenser som det kan få. Jag är rädd att de ska komma tillbaka.

Att försöka återställa banan är ett stort jobb, men Gary Cosford är tacksam att det inte var en green som skadades. Det skulle kosta mellan 500 000 och 600 000 kronor att återställa, menar han.

– Jag kan inte bedöma kostnaden för att återställa det här, men det är åtminstone ett sexsiffrigt belopp. Tack och lov var det inte ett greenområde och slutet på säsongen.

Skadegörelsen är polisanmäld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om