Nyköpingselever tvåa i fiskpinnefajten

Eleverna från Kungshagens skola kom tvåa i den matlagningstävling som avgjordes på Operakällaren på torsdagen.

Nyköping2010-03-11 14:47

Lisa Hägglund, Alva Eriksson och Ellinor Mobeck från Kungshagens skola lagade sin specialitet, sesampanerade fiskpinnar fyllda med halloumiost och lufttorkad skinka. Det blev en andraplats i mattävlingen.
- Det gick bra men vi var lite stressade i slutet, det var ingen fart på stekpannan så det blev lite ont om tid. Vi hade för många fiskar i stekpannan så vi fick lägga en del i en annan stekpanna, säger Lisa Hägglund.
Men gänget kammade hem segern i kunskapstävlingen för bästa presentation av hur man lagar till fisk.
– Vi berättade om vilka fiskar man inte får fiska och vad man ska tänka på när man lagar fisk, berättar Lisa Hägglund.
Priset på 5000 kronor ska gå till att betala för de resor som klasskamraterna gjort för att heja på tjejerna. En tavla och kokböcker fick de också med sig därifrån.
Barnens Egen Matskola är Sveriges största matlagningstävling för barn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om