Nyöppning i känd restauranglokal – buffé i flera former

Resturanglokalen i Stadshuset vid Smörtorget har öppnat igen – med en lite annorlunda satsning. "Vi börjar så här så får vi se sedan", säger nya ägaren Christer Erlandsson.

Ny restaurang på Smörtorget.

Foto: Jens Alvin

Nyköping2024-12-10 11:43

Nyheten i korthet

  • Restaurang Torget har öppnat i den tidigare lokalen för Kickis terrass i Stadshuset vid Smörtorget i Nyköping. Den nya ägaren är Christer Erlandsson, bror till den tidigare ägaren Kent P Erlandsson.
  • Restaurangen erbjuder en ovanlig frukostbuffé mellan 7-10, samt en lunchbuffé med svensk husmanskost mellan 11-15. De har ingen kvällsöppet då det "inte ger några pengar".
  • Trots att föregångarna blev utarbetade tror Christer på sitt koncept, och första veckan har varit framgångsrik med mellan 50-100 lunchbesökare varje dag.

Egentligen kan man säga att nya företaget Restaurang torget är en fortsättning på Kickis terrass, som restaurangen i centrala Nyköping hette tidigare. Den startades och drevs av Kent P Erlandsson.

– Det är min bror, säger Christer Erlandsson.

I somras stängde Kickis terrass. Då hade Christer och Kents halvbror Fredrik Grundström en tid drivit verksamheten.

undefined
Restaurang torget vid Smörtorget.

Restauranglokalen i hörnet av stora Stadshuset har en lång mathistoria. Från början var lokalen en lunchmatsal för kommunfolket i Stadshuset. På senare år har inriktningen varierat. Det har bjudits på tapasrätter (Tres tapas) och kötträtter (Texas longhorn och Crusty's).

Nu har Christer Erlandsson varit igång sedan en vecka.

– Första veckan har varit bra. Det har varit mycket kommunfolk här, säger han.

Han gissar att det varit mellan 50–100 besökare varje lunchdag. Frukostbuffén har inte lockat lika många.

undefined
Resturang torget har runt 80 platser inne och lika många på terrassen ute under sommartid. Christer Erlandsson är ägare till det nyöppnade företaget.

Konceptet de satsar på är något annorlunda. Framför allt är frukostbuffén som serveras på morgnarna ovanlig i Nyköping.

– Det är nog bara Stora hotellet i Nyköping som har också, säger Christer Erlandsson.

Mitt på dagen bjuds det på lunchbuffé. Och det är svensk husmanskost som gäller.

Även det lite udda, ur den aspekten att de flesta lunchrestaurangerna eller foodtruckarna bjuder på lunch portionsvis. Här är det bara att lasta på själv.

Kvällstid har de inte öppet alls.

– Det ger inga pengar. Folk sitter bara och dricker öl, slår Christer Erlandsson fast.

Han tror på sitt koncept trots att föregångarna som drev Kickis terrass blev utarbetade.

– Lokalen ligger ganska bra till, centralt, säger han.

undefined
Niklas Grahn förbereder pytt i panna.

Tre personer kommer att arbeta i köket. Christer Erlandsson själv kommer mest att jobba med inköpen. Sedan tidigare driver och äger han bilvårdsföretaget Ditec på Arnö.

Emily är kökschef med över 20 års erfarenhet i branschen. Hon arbetar där tillsammans med bröderna Emil och Niklas Grahn.

– Vi är jätteöverraskade över hur bra första veckan gick, säger Emily.

Framför allt med tanke på att de öppnat under december. Kanske inte den bästa månaden, med tanke på alla julförberedelser. 

Men Restaurang torget kör.

– Vi börjar så här så får vi se sedan, säger Christer Erlandsson.

undefined
Emil Grahn rör till gräddsåsen som ska vara till pytt i pannan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!