"Utgångspunkten är att se hur man kan integrera stadsdelen genom stadsplanering.", står det på kommunens sajt.
Detta genom en så kallad stadsutvecklingsplan, som syftar till att identifiera och genomföra förändringar i den fysiska miljön. I fokus står "integration och social hållbarhet."
Vilka åtgärder kan det handla om?
– Det vet vi inte än, vi är i ett väldigt tidigt skede. Men Boverket har kommit fram till fem viktiga aspekter för att jobba med integration genom stadsplanering och de har vi lite som en grund för det fortsatta jobbet, säger Victoria Alstäde, planarkitekt och projektledare.
Hon fortsätter:
– När det gäller social hållbarhet så är det ett väldigt brett begrepp och vi måste hitta vår inriktning. Vad hjälper i de frågor som man brottas med i det här området, det vill vi undersöka.
Brandkärrsborna ska få komma med synpunkter på hur de vill att stadsdelen förändras. Kommunen vill även få med fastighetsägarna i arbetet.
När kommer de fysiska förändringarna att synas?
– Väldigt svårt att säga. Det beror på vilka förändringar som föreslås. Men till nästa sommar ska själva stadsutvecklingsplanen vara färdig.
Det är första gången som Nyköpings kommun arbetar enligt en stadsutvecklingsplan.
– Det är svårt att jobba med social hållbarhet på detaljplanenivå, man behöver lyfta blicken och kolla på en hel stadsdel för att få ett helhetsgrepp. Det här blir lite av ett pilotprojekt så får vi utvärdera arbetet och se hur det har funkat när vi är färdiga.