Okänd man anklagade Tomas för sextrakasserier

"Din bror har sextrakaserat en 14-åring". Det fick Maria Borin höra av en främmande man som ringde upp henne.

NYKÖPING2013-08-27 06:32

– Jag har ingenting att dölja och exponerar mig hellre än att någon kan vända de här mot mig, säger brodern Tomas Borin.

För ett par dagar sedan blev Maria Borin uppringd av en främmande man. Han presenterade sig, lät till en början väldigt trevlig och ursäktade sig för att han ringde och störde.

– Han sa att han försökt få tag i min son Tomas Borin under en lång tid men att Tomas bara slängde på luren, berättar Maria Borin.

Men Tomas säger att han aldrig har blivit kontaktad av någon med det namnet som mannen uppgav eller numret han ringde från. Maria berättade att Tomas var hennes bror och inte hennes son. Mannen påstod då att han sett på internet att Tomas sextrakaserat en 14-åring och att han hade bildbevis och att det absolut var Tomas. Mannen ville att Marie skulle tala sin bror till rätta.

– Jag sa med en gång att det inte kunde vara min bror och frågade varför de i så fall inte gick till polisen. Jag fick svaret att de inte ville blanda in polisen utan att han ville lösa det här på ett smidigt sätt, berättar Maria Borin.

Mannen blev mer bestämd i tonen under samtalet och hotade enligt Maria till slut med att han skulle ta med sig några män och besöka Marias och Tomas adresser om hon inte kunde hjälpa honom.

– Det var så obehagligt att jag bara skakade. Till slut slängde jag på luren, säger Maria Borin.

Maria kollade upp mannens nummer men samtalet kom från en mobiltelefon med kontantkort. Därefter polisanmälde hon händelsen och skickade ett sms till mannen som ringt upp där hon skrev att hon anmält. Efter det fick hon flera sms med hot och kränkningar. Mannen skrev bland annat att för varje sms Marie skickade skulle han berätta om de påstådda sextrakasserierna för 10 grannar. Han skrev också att Maria var lågutbildad som inte förstod att det han gjorde inte var olaga hot och att Tomas var vidrig.

Maria och Tomas tror att det kan handla om en liga som vill lura av folk pengar.

– Rätt vad det är hittar de någon som har lik i garderoben och inte vill gå till polisen, då är det ett strålande tillfälle att lura av någon pengar. Men jag har inget att dölja och exponerar mig hellre än att någon kan vända det här mot mig, säger Tomas Borin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om