O’Learys försvinner – ett nytt koncept tar plats

Sommarstängda O’Learys öppnar igen – under ett helt nytt koncept. Renoveringen har pågått hela sommaren och snart är de redo att öppna dörrarna!

"Det är förväntansfullt! Det känns inte stressigt, men man är lite pirrig" säger barchefen Rasmus Jansson om nyöppningen.

"Det är förväntansfullt! Det känns inte stressigt, men man är lite pirrig" säger barchefen Rasmus Jansson om nyöppningen.

Foto: Henni Ratilainen Bergqvist

Nyköping2022-08-10 20:18

O’Learys i Nyköping har haft stängt hela sommaren och för några veckor sedan kunde förbipasserande se skyltar med namnet "Brovakten" på lokalens fasad.

Ägarna har länge varit hemlighetsfulla med vad som försigår bakom väggarna. Men de kan nu berätta att de lämnar franchisen för att börja med ett nytt koncept – under det anrika namnet Brovakten.

– Det är fullt upp med ombyggnationen, säger restaurangchefen Johan Sörberg.

undefined
Restaurangchef Johan Sörberg och barchef Rasmus Jansson berättar om det nya konceptet Brovakten som öppnar den 1 september i den anrika lokalen.

I huset kommer det finnas ett brasserie med rätter från det svenska och franska köket. Dessutom ska en sportbar ta plats, där biljard, dart och shuffelboard kommer att finnas tillgängligt.

En trappa ner kommer klubben husera på fredagar och lördagar för den danssugne. På nedervåningen kommer det även serveras tapas och sangria i Taperian. Utomhus ligger bryggan som har öppet under sommaren. Varje del har cirka 70 platser.

– Brovakten är namnet på hela byggnaden och vi ville ta tillbaka det, berättar Sörberg.

– I 40 år har det funnits med olika konstellationer, tillägger barchefen Rasmus Jansson.

undefined
O’Learys försvinner från Nyköping, men även Brovakten kommer att innefatta en sportbar. Snart rivs den gamla skylten ner.

Att lämna O’Learys var ett beslut som vuxit fram under ett antal år. Sedan 2006 har verksamheten gått under franchisen och nu kände ägarna att det var dags för något nytt.

– Det har alltid varit en samlingspunkt för Nyköpingsbor att äta, dricka och umgås på. Det vill vi ta vara på i en modern tappning, säger Sörberg.

Det är slutspurten i renoveringen och de är taggade på att hälsa de första gästerna välkomna den 1 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!