Om nya Hjortensbergsbadet: "Finns inget att klaga på"

– Vi brukade vara här rätt ofta. Jag åkte hit nästan varje fredag efter jobbet, och jag har verkligen saknat relaxen, säger Mattias Carlsson om Hjortensbergsbadet.

Nyköping2016-08-31 08:12

För hela familjen – Linda Cypriansen, Mattias Carlsson, 10-åriga Isac Carlsson, 14-åriga Måns Carlsson och 18 månader gamla Stina Cypriansen-Carlsson – är badets återöppnande efterlängtat. "Äntligen!", säger Linda flera gånger med eftertryck.

– Vi behöver inte åka någon annanstans för att bada fortsättningsvis.

Förr fanns "varma poolen" där du kunde värma dig när läpparna skiftade i blått. Nu behövs den inte längre. Med 30 grader i luften och vattentemperaturer mellan 28–34 grader i bassängerna finns det ingen risk att du fryser i det nyrenoverade Hjortensbergsbadet.

– Ju mer man trivs utanför badet, desto längre stannar man här, säger platschef Torbjörn Kock och berättar att en tur till Hjortensbergsbadet ska vara en dagsutflykt.

För bröderna Isac och Måns hade en dag knappt räckt till. Trots att trapporna upp till vattenrutschkanan var lite jobbiga skulle de kunna åka hur många gånger som helst, säger de.

Det nyrenoverade badet får 5 av 5 i betyg av Linda, Stina och Isac. Måns och Mattias saknar ett hopptorn inomhus och ger 4 och 4,5 av 5.

– Det finns inget att klaga på. Och det är ett bara ett stort plus om det blir en uteservering till nästa sommar också, säger Linda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om