Ordenssällskapet W:6 skänker pengar till Träffpunkten

Hans Olausson, styrande mästare i Ordenssällskapet W:6, som skänker 10 000 kronor till Träffpunkten i Nyköping på måndag, berättar varför.

Nyköping2013-10-06 12:42

Varför gör ni detta?
– Det känns angeläget att stödja en lokal verksamhet och hjälpa människor i vårt närområde. Vi som är medlemmar i W:6 och har förmånen att umgås under trevliga former och har utan vidare råd att gemensamt ställa medel till förfogande till medmänniskor som har det sämre.

Alla känner kanske inte till Ordenssällskapet W:6, vilka är ni?
– Vi har ungefär 245 medlemmar och är en av de 29 loger som finns i Sverige. Ordenssällskap är en tradition från 1700-talet med mycket hemlighetsmakeri. Ordenssällskapet W:6 kom vidare till 1851. Vi tillhör dem som kommit mycket senare. Vår loge i Nyköping bildades 1945. Logens verksamhet är delvis ceremoniell under hemliga former i olika steg för medlemmarna.

Var håller ni till?
– Vi håller till i Odd-Fellow huset och stor del går ut på att träffas och umgås. Det som är roligt och unikt med vår loge är att vi även ägnar oss åt kulturarbete och har en egen orkester och en bra kör. Både kören och orkestern har gjort offentliga framträdanden så på så vis förekommer vi även i andra sammanhang.

Brukar ni skänka pengar till välgörenhet?
– Det har varierat, men vi har aldrig skänkt belopp i den här storleken tidigare. Vårt bokslut för förra verksamhetsåret var bra så vi bestämde att vi skulle skänka en del av detta till välgörenhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om