Orio säger upp 44 anställda i Nyköping

Totalt 52 personer kommer att sägas upp vid Orio AB, Saabs gamla reservdelsleverantör, som en följd av ett pågående omstruktureringsarbete. Uppsägningarna berör 44 personer som arbetar vid lagret på Arnö i Nyköping.

Orio

Orio

Foto:

NYKÖPING2015-02-16 12:01

Av de 44 som sägs upp vid lagret på Arnö är 12 tjänstemän och 32 kollektivanställda. I Trollhättan sägs åtta tjänstemän upp. Dessutom berörs tio anställda inom Orio av pensionslösningar.

Det var i slutet av november 2014 som Orio lade ett varsel om övertalighet motsvarande 74 tjänster, som ett led i en anpassning av företagets organisation och kostnadsstruktur. När de fackliga förhandlingarna nu är avslutade blev resultatet att företaget skär ner med 62 tjänster genom uppsägningar och pensionsavgångar.

– Det är oerhört svårt att duktiga medarbetare måste lämna bolaget. Vi har stor respekt för vad det innebär för berörda och kommer att ge bästa möjliga stöd. Samtidigt står vi inför omfattande förändringar där vi måste sänka våra kostnader och investera för framtiden för att skapa bättre förutsättningar för företagets långsiktiga tillväxt, säger Jonas Tegström, vd för Orio AB, i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om