– Det ska verkligen bli jättespännande, säger Frida Jernström och blickar ut över den klassiska inredningen och en bardisk som är belamrad med glas.
Det var i december förra året som möjligheten att köpa Skafferiets inkråm dök upp. Då hade det gått ett år sedan paret satt på en balkong i Mexico och för första gången fantiserade om att ha en egen restaurang. Däremellan hade pandemin gjort sin entré – trots det gjorde de slag i saken.
– "Men är ni galna, ska ni öppna restaurang nu". Det var en ganska vanlig reaktion när vi berättade för människor vi känner, berättar Frida Jernström och skrattar.
Själva tvekade de aldrig. Skafferiet passar deras dröm perfekt. Restaurangen har inte enormt många bord – vilket hade varit tufft att starta med – utan är snarare ganska liten och gemytlig. Dessutom kanske det till och med kan vara rätt läge att starta under en pandemi, resonerar de.
– Vi hoppas och tror att många vill komma och äta hos oss redan under pandemin. Men om den bromsar lite grann så innebär det i alla att personalen hinner lära känna varandra ordentligt och det är ett plus, säger Joel Jernström.
– Vi har båda företag sedan tidigare, så vi vet i alla fall en del om vad vi ger oss in på, säger Frida Jernström som driver Trosa och Gnesta Trafikskola medan Joel Jernström driver Nordströms mekaniska.
Skafferiet har genom åren fått flera utmärkelser och restaurangen är känd för att servera bra mat. Paret är måna om att försöka bevara kvalitetsstämpeln men de kommer också att sätta sin egen prägel på restaurangen, som stundtals har haft en italiensk touch.
– Vi ska satsa på svensk mat. Det ska finnas rätter som biff Rydberg och råraka på menyn och vi hoppas kunna använda lokalt producerade råvaror.
Ska Skafferiet vara en finkrog?
– Ja, i så måtto att vi ska stå för kvalité. Men vi ska inte upplevas som dyra. Man ska kunna gå hit bara för att äta en god middag, säger Frida Jernström.
Skafferiet stängde i december förra året. Kort innan dess hade den tidigare ägarens bolag gått i konkurs. Då hade redan Joel och Frida Jernström köpt inkråmet. Planen är att öppna restaurangen igen om tre veckor.
Nyöppnandet ska vara coronasäkert, berättar de.
– Vi kommer att ha rejält med utrymme mellan borden. De som kommer hit och äter hos oss ska känna sig trygga, så att de kommer tillbaka igen.