– Det här känns klockrent med tanke på den tid vi lever i. Många tvingas jobba hemifrån och folk söker sig från storstäderna, säger Johan Isoz, mäklare på Svensk fastighetsförmedling.
Under 2013 bytte Marsviken skepnad, från golf- och konferenshotell till asylboende. I höstas köptes anläggningen strax utanför Oxelösund av det Katrineholmsbaserade bolaget Cervos fastigheter, som har helt andra planer.
– Vi tror att folk kommer att fortsätta vilja jobba hemifrån framöver. Då väcktes idén till att utveckla ett livsstilsboende där du har möjligheter att sköta jobbet hemifrån. Så vi började leta objekt och hittade Marsviken som passade perfekt, säger Elise Granqvist, kommunikationsansvarig hos Cervos.
Sammanlagt 34 lägenheter och tre villor ska byggas. Bostadsrätterna varierar mellan 50–124 kvadratmeter (2–4 rum) i storlek och mellan 1,46–4 miljoner kronor i pris.
Annonserna för de nya bostäderna lades ut tidigare denna veckan. Men anläggningen ska totalrenoveras och inflyttning sker först under hösten 2022, enligt förhoppningen.
– Fastigheten är i det skick som vi köpte den så vi kommer att göra både nybyggnad och renovering, säger Elise Granqvist.
Vad väver då fastighetsägaren och mäklaren in i begreppet livsstilsboende?
– Som medlem i bostadsrättsföreningen har man tillgång till gym, pool, bastu, padelbana och orangeri bland annat. Föreningen kommer även att ha utrymme nere vid stranden och tillgång till båt, berättar mäklaren Johan Isoz.
Bland föreningens gemensamma utrymmena finns också en kontorsdel, tilltänkt för hemmajobbande.
– Jag tror att många kommer fortsätta vilja jobba hemifrån ett antal dagar i veckan framöver och då finns det utrymme för det, säger Johan Isoz.
Boendekoncept likt Marsviken finns på en del andra platser runtom men är nytt för Nyköpingsområdet berättar han vidare.
Mäklaren och fastighetsägaren tror båda på en bred målgrupp för potentiella köpare.
– Vi har gått ut med en del material i sociala medier kring det här projektet för att försöka få en överblick av intresset. Det går kanske inte att dra några slutsatser av det, men vi har framförallt märkt intresse från personer mellan 25-55 år och många från Stockholmsområdet, säger Elise Granqvist.