Polisen: "Flickan blev inte bortförd"

– Det har inte varit några andra personer inblandade, säger Bengt Jansson, chef för grova brott i Nyköping.

Foto:

Nyköping2015-10-24 17:04

Sedan i torsdags har polisen utrett fallet med den unga flickan som anmäldes försvunnen, och som sedan påträffades i ett skogsparti i Stigtomta på fredagseftermiddagen. En förundersökning om misstänkt människorov inleddes och området där flickan hittades spärrades av. Men efter flertalet förhör med bland andra flickan under lördagen avskriver polisen misstanke om brott.

– Vi kan på goda grunder göra bedömningen att det inte riktigt har gått till som vi först trodde, säger Bengt Jansson, chef för grova brott i Nyköping.

När flickan hittades var hennes kläder trasiga och hon berättade att främmande personer hade fört bort henne, men det ska alltså inte ha skett enligt polisen.

– Det har inte varit några andra personer inblandade och hon har inte blivit bortförd, mer än så kan jag inte säga, säger Bengt Jansson.

För många Stigtomtabor rörde nyheten om flickan upp mycket känslor. "Man blir orolig och ledsen", berättade Stigtomtabon Lotta Karlsson för SN på lördagen. Och hon var inte ensam, men enligt polisen finns det ingen anledning att vara orolig.

– Anledningen till att vi säger så här mycket är att föräldrar och barn har varit väldigt oroliga. Det finns inget skäl för någon att vara orolig på grund av den här händelsen, säger Bengt Jansson.

Förundersökningen om misstänkt människorov är inte nedlagd, men kommer antagligen att läggas ned under veckan.

– Vi bedömer att inget brott ligger bakom, utan det är helt andra orsaker, säger Bengt Jansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om