Polisen gräver efter försvunna 63-åringen

Mysteriet med den försvunna 63-åringen med Nyköpingskoppling som försvann från sin bostad i Kalmar har gäckat polisen i snart två år. Men i juni i år kom genombrottet i polisutredningen. Nu gräver polisen på en åker i Kalmar efter 63-åringens kropp.

Sökande efter försvunnen 63-åring

Sökande efter försvunnen 63-åring

Foto:

Nyköping2014-07-03 15:13

En kvinna i 25-årsåldern och en 23-årig man sitter sedan i juni i år häktade på sannolika skäl misstänka för mord. Detta trots att ingen kropp ännu har hittats. Men nu kan alltså polisen vara något på spåren. Under torsdagen spärrades en åkermark nära mannens hem utanför Kalmar av. Polisen gräver där efter den misstänkt mördade 63-åringens kropp.

– Vi påbörjade arbetet på tisdagen och spärrade av den aktuella platsen som är en bit ifrån bostaden. Vi har slagit gräset för att under gårdagen kunna köra med något som heter georadar men det är först i dag som vi har börjat gräva, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig på Polismyndigheten i Kalmar län.

En georadar gör det möjligt för polisen att undersöka marken utan att behöva gräva för att se hur det ser ut under ytan. Den mäter förändringar i markstrukturen.

– Medan vi arbetade hittade vi ett område som vi kände skulle behöva grävas eftersom det fanns en tomhet där, säger hon.

Polisen hade vid 15-tiden på torsdagen ännu inte gjort något fynd. Men Lina Isaksson Funke berättar att sökandet fortgår. Vad som gör att polisen valt att söka på denna plats vill hon däremot inte berätta i nuläget.

– Vi får se vad som händer framöver. Det kan finnas anledning att titta på andra platser också men det här är den mest intressanta platsen vi jobbar med just nu.

Det var den 31 augusti 2012 som mannen försvann från sin bostad i en by utanför norra Kalmar. Både mannen och kvinnan nekar till brott. De misstänkta är anhöriga till 63-åringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om