– Så här inför matchstart är det alltid lite nervöst. Men vi är väl förberedda, säger Sasse Sepehrazar, som äger och driver flera framgångsrika restauranger i Nyköping.
Restaurangen på Svärdsklova övertog han 2017. Då fanns det bara sommarvatten i lokalerna. Sedan dess har restaurangen rustats upp – och nu är den äntligen redo att också ta emot vintergäster.
SN besöker restaurangen dagen innan julbordspremiären, som äger rum på fredagen den 24 november. Så här innan matchstart putsas en del örter, lök finhackas och restaurangen julpyntas.
– Vi kommer att bjuda på mat som speglar platsen. Det blir mycket hav och skog i form av fisk och vilt, säger Charles Ewis, kulinarisk chef.
Vilken är din egen favorit från julbordet?
– Jag tycker det är svårt att välja. Jag gillar allt. Men om jag blir tvungen så blir det nog ändå de olika sillarna, säger han.
När Sasse Sepehrazar tog över Svärdsklova hade han ingen större erfarenhet av Nyköpings skärgårdsmiljö. Men han blev förälskad så fort han såg platsen.
Sedan dess har han arbetat för att Svärdsklova ska bli en levande destination för Nyköpingsbor såväl sommar- som vintertid.
– Vi har en fantastisk skärgård men långt ifrån alla Nyköpingsbor har båt och möjlighet att uppleva skärgården på det sättet. För mig är det viktigt att den här platsen finns och att den är tillgänglig för alla, säger han.