– Man kan bli lite seg under dagen, men det är meningen att lära sig tåla och orka med det, säger Selman Gunduz som redan på måndagsmorgonen var i affären för att bunkra upp rejält med frukt och grönsaker till kvällen.
Ramadan, fastemånaden, infaller i år under den allra ljusaste årstiden, och det kan ställa till problem för alla rättrogna muslimer som vill avstå från mat och dryck så länge solen är uppe. Då gäller det att äta ordentligt under de få timmar som återstår.
Den första måltiden, som bryter fastan efter solens nedgång, kallas iftar.
– Någon gång tio i kväll, när det har mörknat, dukar vi upp lite förrätt, soppa och dadlar exempelvis. Sedan blir det varmrätt med fyra eller fem rätter, därefter lite sötsaker efteråt, berättar Selman Gunduz.
Bara fyra timmar senare är det dags för måltiden som inleder fastan, suhoor.
– Den är som en vanlig frukost ungefär, fast då är jag fortfarande lite mätt efter måltiden på kvällen, säger Selman Gunduz.
Ramadan pågår under 30 dagar följs sedan av en fyra dagar lång festlighet, eid al-fitr