Jennifer förstod först inte vad det var som stack till och gjorde ont på smalbenet. Hon gick och kollade i sin mobil och trodde att hon fastnat i en taggbuske. Det var betydligt värre. En råtta hade satt tänderna i benet - och hängde kvar.
Hon fick sparka och slå mot råttan innan den släppte greppet.
– Jag fick panik och sprang jättefort därifrån. Jag har fortfarande panik över det som hände, berättar hon.
Råttan var ganska stor, Jennifer uppskattar att den var mellan 25 och 30 cm med svans.
Nu syns rodnader och tydliga märken där råttans gaddar gått igenom skinnet.
– Kommunen borde sätta ut fällor och lägga gift. Det är ju väldigt otäckt att råttor attackerar barn, säger Jennifers pappa Ted Mikkelsen.
Han har haft kontakt med sjukvården. Om såren blir infekterade kommer Jennifer att få penicillin. Hon är stelkrampsvaccinerad via skolan.
Området där Jennifer blev attackerad är inget känt råttstråk i kommunen, säger Helena Göransson, driftchef vid parkavdelningen i Nyköpings kommun.
– Just från det där området har det inte kommit några råttobservationer tidigare. Vi har varit ute och tittat utan att se några spår. Men det är ett stort område med mycket gräs.
Det är vanligt att medborgare rapporterar in råttor till kommunen. "Där det finns människor finns det råttor", säger en miljöhandläggare. Helena Göransson bekräftar att det blivit fler råttor i Nyköping de senaste åren.
– Det är inte bara här, det är samma i alla städer. Det beror delvis på de milda vintrarna. Dessutom har vissa bekämpningsmedel blivit förbjudna, det gör att det är svårt att rå på dem.
Kommunen sätter ut fällor och försöker råttsäkra sopkärl och soprum. Det finns elektroniska fällor och fällor i avloppssystemen.
Nyköpingsbon John Johansson träffade en ilsken råtta på åpromenaden i onsdags.
– Den fräste åt mig. Jag backade direkt, berättar han.
Kommunen förbereder nu en inventering vid Nyköpingsån för att få förslag på åtgärder.
– Där finns vatten och hålor som råttorna kan gömma sig i. Det finns också matställen och folk slänger förpackningar och matrester där. Det är samma sak i hamnen, där jobbar vi aktivt för att försöka förebygga problemen, säger Helena Göransson.
Hon har dock aldrig tidigare fått rapport om att någon blivit angripen av en råtta.
– Nej, tack och lov. Det måste ha varit väldigt obehagligt.