Wedspisen flyttar – kommunen säger nej till servering

Restaurang Wedspisen tvingas flytta. Tandoori house har öppnat med ny ägare. Se där några förändringar i restaurangbranschen.

Samir Haddad driver resturang Wedspisen. I mars flyttar han.

Samir Haddad driver resturang Wedspisen. I mars flyttar han.

Foto: Amanda Hanssen

Nyköping2022-02-11 07:43

Coronapandemin har gjort att flera branscher fått kämpa med näbbar och klor för att överleva. En av de branscherna är restaurangerna. 

Restaurangen mitt i Nyköpingsån The Kitchens (före detta Erik i Forsen) tidigare ägare valde att sälja restaurangen i början av pandemin. Ny ägare är Mike Ben. Han uppger att det är kämpigt och att det kan ta tid innan matgäster i större omfattning går ut och äter.

Golam Sarowar drev Tandoori house på Öster. I somras meddelade han att ville sälja. Efter att ha varit stängd i några månader har restaurangen precis öppnat med ny ägare, som driver restaurang även i Ulricehamn.

Samir Haddad har stått vid spisen på lunchstället Wedspisen i området Nöthagen i snart tolv år. Med kommunens planer på att göra det tidigare slakthus-området till en stadsdel med flera hundra bostäder har Samir Haddad levt med hotet om att flytta.

Han har med ljus och lykta letat efter nya lokaler och har nu gjort klart med ny adress. Flytten går till kommunens tekniska kontor, före detta Thorsmans, på Arnö. Där fanns tidigare en restaurang med cirka 50 sittplatser.  

Nu tar Samir Haddad plats i köket.

Men han kommer inte att kunna erbjuda servering på plats. Till det har kommunen sagt nej, uppger han.

– Jag vill ju gärna att man ska kunna komma hit och äta. Vi har 150 lunchgäster varje dag, säger Samir Haddad.

Nu tvingas han bara fokusera på att servera mat från foodtrucks, matvagnar, och för avhämtning i anslutning till tekniska kontoret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!