Restaurangen i Stadshuset får nytt namn

Kent P Erlandsson har arbetat som lärare, men är uppvuxen i restaurangbranschen. Nu har han tagit över gamla Crustys i Stadshuset.

Kent Erlandsson är ny ägare till Crustys, numera Kikkis terrass. Liksom som när restaurangen hette Texas longhorn kommer det att gå få stora köttbitar på tallriken. Restaurangen serverar också husmanskost till lunch.

Kent Erlandsson är ny ägare till Crustys, numera Kikkis terrass. Liksom som när restaurangen hette Texas longhorn kommer det att gå få stora köttbitar på tallriken. Restaurangen serverar också husmanskost till lunch.

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköping2023-01-19 19:23

Tres tapas, Texas longhorn och Crustys. Restaurangen på Behmbrogatan, i samma byggnad som Stadshuset, har bytt namn och koncept flera gånger under senare år.

Nu heter den Kickis terrass, och drivs av nya ägaren Kent P Erlandsson.

Han har en utbildning i företagsekonomi och har arbetat som lärare i det ämnet på Nyköpings gymnasium. Att i stället börja driva restaurang beskriver han som något av ett vågspel.

– Jag är 51 år. Någon gång måste man testa. Jag har alltid haft vanliga, trygga jobb, säger han.

undefined
Kent Erlandsson har inte drivit restaurang själv tidigare, men är ändå uppvuxen i branschen.

Samtidigt är detta med restaurang inget nytt för honom. Hans mor drev flera restauranger och Kent säger själv att han mer eller mindre är uppvuxen i branschen.

– Namnet Kickis terrass är för att hylla vår mamma, som gick bort alldeles för tidigt, säger han.

Restaurangen är ett familjeföretag, där även Kents bror, sambo och dotter arbetar.

Restaurangsbranschen drabbades hårt under pandemin. Nu gör den höga inflationen både att kostnaderna att driva restaurang ökar, och att många håller hårdare i plånboken. Föregångarna har också haft det tufft, enligt Kent P Erlandsson, med en nedåtgående omsättningskurva alltsedan den framgångsrika tiden med Tres tapas.

Nu gäller det att vända på det, något som Kent P Erlandsson tror ska vara möjligt med bra mat och trivsam miljö.

– Jag tror att vi måste vara den här krogen som är mån om människorna, att vi har den familjära stämningen. Vi har också anställt två duktiga kockar som är jätteviktiga för oss, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!