Restauranglokaler ekar tomma i Nyköping

I Nyköping gapar flera restauranglokaler tomma. Ytterligare en handfull ligger ute till försäljning.

Pitchers, Hörnkrogen och Crazy Cow är alla exempel på restauranglokaler i Nyköping som seden en tid tillbaka stått tomma.

Pitchers, Hörnkrogen och Crazy Cow är alla exempel på restauranglokaler i Nyköping som seden en tid tillbaka stått tomma.

Foto: Linus Elsinen

Nyköping2021-08-14 12:29

– Restaurangbranchen och kaféer är ju självklart de som haft det tuffast nu under pandemin med restriktioner och begränsning av platser och öppettider, säger Erik Lindhe, näringslivschef i Nyköpings kommun.

– Men det är ju tufft i hela Sverige, så det är ingenting unikt för Nyköping, säger han.

För tillfället står bland andra Crazy Cow, Pitchers och Hörnkrogens gamla lokaler tomma i Nyköping. Ytterligare en handfull verksamheter är till salu, bland andra Tandoori House, Taco Bar, Pizzeria Vi & Ni samt Bönornas Delikatesser. Detta menar Erik Lindhe inte är någon extraordinär situation.

– Det är en bransch där det sker mycket förändringar, det är nya koncept, nya ägare och såna saker, förklarar han och fortsätter:

– Det har inte varit något anmärkningsvärt i hur många konkurser som har varit. Det har ju också tillkommit sju, åtta nya restauranger och kaféer under pandemin.

Erik Lindhe upplever snarare att det handlar om att man vill ha rätt lokaler på rätt plats.

– Så som jag har fått det förklarat för mig av de som jobbar med etablering är det i många fall svårt att hitta lokaler för restauranger. Många vill ju ha ett speciellt läge och det är ju såna saker som man tittar på också.

– Men absolut, det är ju inte bra om det finns tomma lokaler, eller att det finns många till försäljning. Men det är ju relativt vanligt för branschen. Hade det varit så att det hade varit jättemånga tomma lokaler och inte tillkommit några nya så hade vi varit mer oroliga, säger Erik Lindhe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!