– Vi märker en riktig rusch efter ekologisk skinka. Jag skulle kunna sälja 300-400 procent mer om det gick att få hem, säger Magnus Åberg som driver Ica Stenkulla i Nyköping.
Magnus Åbergs Ica-butik har en inriktning på ekologiska produkter, och han skulle gärna sälja enbart ekologiskt kött.
– Det känns inte bra att sälja annat kött när man känner till hur det är producerat. Men jag vet inte om det här intresset är varaktigt, folk glömmer fort, säger han.
I andra butiker märks inte så stor förändring efter grisskandalen.
– Vi hade en drive för fläsk just då debatten var aktuell, och vi märkte inte av någon minskning, säger Kurt Karlsson på Coop Extra i Nyköping.
Men kunderna är mer intresserade av ekologiska produkter generellt, berättar han.
I papperstidningen måndag 21 december: Ekologiskt kött står för liten del av totalen
Rusch efter ekologisk skinka till jul
Grisdebatten för ett par veckor sedan har gjort att en del konsumenter vill vara säkra på att grisen som skinkan suttit på verkligen hade knorr på svansen. Den ekologiska skinkan börjar ta slut i butikerna.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!