Den först drabbade verksamheten inom de kommunala boendena, Mariebergsgården, är fortsatt också hårdast drabbad.
I nuläget har man konstaterat nio smittade på detta boende och dessutom finns en smittad på Riggargatan. Utöver det finns 27 misstänkt smittade inom såväl äldre- och demensboende som hemtjänst och alla utförare.
Dock är det fortfarande noll antal smittade inom LSS.
– Den senaste veckan har vi sett en successiv ökning på Mariebergsgården, säger Sofia Amloh (S), ordförande för vård- och omsorgsnämnden.
Det är även bekräftat att det fortfarande är en och samma smittkälla till fallen på Mariebergsgården, en ur personalen.
Man håller inom kommunens verksamheter kvar vid de tidigare åtgärderna som munskydd för personal och restriktioner kring besök. Nu lägger man även till att medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS, ska vara närvarande i verksamheterna för att noga se så att man följer de uppgjorda planerna.
Sofia Amloh prisade personalens hårda jobb i dessa tider, samtidigt som Jan Holmlund, chef för Division social omsorg, konstaterade att smitta även finns, befarad och konstaterad, bland personalstyrkan.
– Vi jobbar jätteaktivt med smittspårning och med att få till testning av personal. Att säkerställa att vi har personal är en stor fråga, men vi har en styrka i att vi är en stor arbetsgivare så vi inte ligger kvar och slirar på samma personal hela tiden. Vi har nog inte sett peaken på Mariebergsgården ännu och även om vi inte har några konstaterade fall bland funktionsnedsatta eller inom hemtjänsten så är det klart att något fall kan poppa upp.
Hur svårt är det att få till provtagning tillräckligt fort?
– Vi hade önskat att det gick fortare och lättare. Det är bekymmer kapacitetsmässigt, men regionen jobbar på utifrån deras förutsättningar.
Hur ser det ut med tillgång på skyddsutrustning?
– Den är god. Utifrån erfarenheterna har vi skapat ett nödlager som vi kompletterar löpande. Precis som med lokala lager, där har vi en lagerkoordinator som har koll och än så länge är det ingen leverantör som har sagt nej, men det kan bli en kritisk fråga längre fram, misstänker Jan Holmlund.
Hoppas ni på några särskilda besked uppifrån nu, eller vad blir viktigast framöver?
– Just nu är det viktigast att alla hjälps åt för att bryta samhällsspridningen. Jag hoppas att de restriktioner och rekommendationer vi fick från regionen följs, avslutar Sofia Amloh.