Så firar vi våffeldagen: "Ger vårkänslor"

Mats Jensen, lärare på Restaurangskolan, tipsar om hur man gör den perfekta våfflan.

Reem Kayal, elev på restaurangskolan i Nyköping, gräddar våfflor.

Reem Kayal, elev på restaurangskolan i Nyköping, gräddar våfflor.

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköping2021-03-25 07:45

Vad är hemligheten bakom den perfekta våfflan?

– Bra råvaror och äkta smör och lite vatten i smeten så man får det lilla extra krispiga. Och att ha i crème fraiche i stället för grädde. Då får man lite mer syra och inte den söta lite mäktiga känslan på våfflan, säger Mats Jensen lärare på Nyköping Strand utbildningscentrum.

Reem Kayal kom till Sverige från Syrien för fyra år sedan. Hon kom i kontakt med våfflor första gången när det serverades på gamla skolan vid Stavsjö. Hon hade aldrig tidigare ätit våfflor, men nu älskar hon det.

undefined
Vi kommer att fira både våffeldagen och Jungfru Marie bebådelsedag. I morgon kommer vi bjuda på små bakelsevåfflor. Vi älskar våfflor, säger Solveig Petterson, till höger i bild, tillsammans med kollegorna Amanda Bergström och Eva Rosenberg.
undefined
Louise Eiderborn och Linda Roos kommer självklart att äta våfflor i morgon. "Därför att barnen älskar våfflor" säger Louise Eiderborn.
undefined
Jag hoppas att jag får äta våfflor. Jag vill gärna ha men har inte riktigt bestämt om jag kommer att göra dem själv eller blir bjuden. Våfflor är gott och spär på vårkänslan, säger Annika Calderon.
undefined
Just i morgon har jag inte planerat att äta några våfflor. Men till helgen ska jag grädda våfflor i ett riktigt järn som man värmer upp över öppen eld. Då blir våfflorna riktigt goda när man är i naturen, säger Maria Nilsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!