Skolstart med många nyheter i busstrafiken

Skolstarten på torsdag, då den nya högstadieskolan Alpha i Tessinområdet tas i bruk, innebär en rad justeringar i busstrafiken i Nyköping. Dessutom tillkommer en helt ny stadsbusslinje mellan Brandkärr och Tessinområdet.

NYKÖPING2014-08-16 06:35

I och med att Nyköpings alla högstadieelever från höstterminens start kommer att finnas på den nya Alphaskolan och Omega (före detta Borgmästarhagsskolan) blir resandetrycket till och från Tessinområdet och Fågelbo stort under skoldagarna. Därför sätts ännu fler förstärkningsbussar in under morgontimmarna och eftermiddagen för att avlasta ordinarie stadsbussar, säger Oskar Jonsson, trafikstrateg vid Länstrafiken Sörmland.

En annan nyhet i stadstrafiken i Nyköping är att en helt ny linje, 602, skapats för att serva resande mellan Brandkärr och Tessinområdet. Den linjen kommer att ha en skolstartsanpassad avgång på morgonen från Mariagården i Brandkärr med hållplatsen Brandkärrsvägen vid Lennings väg som ändhållplats. Under eftermiddagstid blir det sex avgångar, med halvtimmestrafik, från Tessinområdet till Brandkärr. Linje 602 blir en direktlinje som inte passerar bussterminalen.

Flera av landsbygdslinjerna till Nyköping får delvis förändrade linjedragningar på grund av den nya skolan vid Tessinområdet. Landsbygdslinjerna stannar antingen vid Tessinskolan eller Örnsköldsväg, plus att flera bussar även kommer att gå till hållplatsen Brandholmsvägen vid Lennings väg.

Oskar Jonsson pekar på att det i den tidtabell som gäller från den 17 augusti blir fler bussar än tidigare som kommer att gå mellan bussterminalen och Tessinområdet. Han hoppas att den beställda busskapaciteten ska motsvara resandebehovet, men betonar samtidigt att det kan behöva göras en del justeringar av det nya busstrafikupplägget.

– Det är alltid svårt att veta exakt hur resandeströmmarna blir, säger Oskar Jonsson och uppmanar alla bussresenärer i Nyköping att ha ett visst tålamod nu när höstterminen drar igång.

– Vid en vanlig terminsstart blir det alltid lite rörigt med många fulla bussar och det lär inte bli mindre rörigt den här gången, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om