Kraftigt regn väntas över Nyköping

Rejäla regnskurar väntas dra in över Nyköping under måndagseftermiddagen. Samtidigt ligger SMHI:s varning om risk för översvämningar i delar av Sörmland kvar.

Runt 17 millimeter väntas falla över Nyköping under eftermiddagen.

Runt 17 millimeter väntas falla över Nyköping under eftermiddagen.

Foto: Magnus Andersson

Nyköping2021-08-02 12:02

Enligt SMHI väntas 17 millimeter regn falla över Nyköpingsområdet mellan klockan 14 och 17 på eftermiddagen. På andra platser i länet blir det uppehåll. I Eskilstuna väntas till exempel ingen nederbörd alls.

Prognosen för regnmängder i länets olika orter säger dock ingenting om den bedömning som SMHI gjorde redan under helgen, där man säger att det finns risk för lokala översvämningar.

– Den riskbedömning vi gjorde tidigare ligger kvar. Stora regnmängder kan falla lokalt på olika platser i länet och där finns en risk för översvämningar. Prognoserna för respektive ort ändrar inte på det, säger Sofia Söderberg, jourhavande meteorolog på SMHI.

Även om en lokala prognos säger att det inte ska falla något regn alls på en viss ort, kan det komma stora regnmängder trots allt, förklarar hon.

– Det krävs så små förändringar för att nederbörden ska falla på en annan plats än vad prognosen för en specifik ort säger.

Enligt SMHI kan det lokalt falla mellan 30 och 50 millimeter regn på olika platser i länet under måndagen. SMHI har också gått ut med en klass 1-varning för kraftig blåst längs med Sörmlandskusten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!