Tidningen nominerad i prestigefylld branschtävling

"Oerhört inspirerade", säger Kristina Levin, chefredaktör på Södermanlands Nyheter, om nomineringarna.
"Oerhört inspirerade", säger Kristina Levin, chefredaktör på Södermanlands Nyheter, om nomineringarna.

NTM-koncernen, där SN ingår, är nominerad i fem kategorier i tävlingen INMA Global media awards.

Nyköping 12 mars 2023 10:10

International media association, INMA, som arrangerar tävlingen, har som syfte att lyfta fram goda insatser i medievärlden. Nyhetsbolag från hela världen deltar i vad som har beskrivits som "tidningsvärldens motsvarighet till filmvärldens Oscar".

I år har 198 bidrag nominerats, varav 19 från Sverige. Av dessa har NTM-koncernen, där Södermanlands Nyheter ingår, blivit nominerade i fem kategorier.

– Wow, vilken grej, det här är stort för oss, säger Södermanlands Nyheters chefredaktör Kristina Levin.

Bland annat har NTM och SN nominerats för kampanjen "De försvunna orden" på Pressfrihetens dag. Den dagen möttes läsarna av NTM-tidningarna av nyhetssajter där rubriker och innehåll långsamt försvann. Syftet var att uppmärksamma vikten av fri, oberoende journalistik och att belysa vad som skulle hända om fri journalistik inte fanns.

NTM är även nominerat för arbetet med livesända sportevenemang, en satsning som är uppskattad bland läsarna – även på SN. Sportsändningarna är nominerade i tre kategorier.

Slutligen är NTM-koncernen nominerad för tidningarnas jobb med sju fokusområden, områden som omfattande analyser visar att läsarna är särskilt intresserade av.

– Arbetet med De försvunna orden, live-tv och våra fokusområden handlar om att leverera det våra kunder vill ha och det har visat sig vara väldigt framgångsrikt. Att vi nu dessutom nomineras till det finaste av priser inom mediebranschen är ett kvitto på att vi gör rätt saker. Det är så oerhört inspirerade! säger Kristina Levin.

INMA-priserna delas ut 26 maj vid en prisutdelning i New York.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa