SN kollar glassläget – vilken smak lockar mest?

Det är högsommar och med värmen kommer även glassens högtid. Utbudet av smaker och glassvarianter är stort, men vilka föredras egentligen? SN begav sig till hamnen i Nyköping för att kika på vilken glass som uppskattas mest bland turister och Nyköpingsbor. "Kan man ogilla glass?", frågar sig Nyköpingsbon Ulrika Leray, medan syskonen Emilia och Cornelia Lindbäck från Enköping föredrar vanilj- respektive chokladglass.

På en av bänkarna vid vattnet sitter Ulrika Leray från Nyköping och äter en glass. Mjukglass med strössel. "Mina favoriter varierar men i år har det varit mjukglass. Annars brukar det vara polkagris, pistagenötter och sådant där. Kan man ogilla glass?", säger hon.

På en av bänkarna vid vattnet sitter Ulrika Leray från Nyköping och äter en glass. Mjukglass med strössel. "Mina favoriter varierar men i år har det varit mjukglass. Annars brukar det vara polkagris, pistagenötter och sådant där. Kan man ogilla glass?", säger hon.

Foto: Linnéa Lind

Nyköping2022-07-18 16:30
undefined
På en av bänkarna vid vattnet sitter Ulrika Leray från Nyköping och äter en glass. Mjukglass med strössel. "Mina favoriter varierar men i år har det varit mjukglass. Annars brukar det vara polkagris, pistagenötter och sådant där. Kan man ogilla glass?", säger hon.
undefined
Solveig och Benny Lundell är på besök i Nyköping från Kolmården. På sommaren blir det mycket glass om det är fint väder. "Citronmaräng är min favorit. Vi brukar åka till Smultronstället i Söderköping", säger Solveig. "Det mesta gillar jag", säger Benny.
undefined
Familjen Lindbäck/Gauffin är på besök från Enköping. "Min favorit är vanilj. Jag gillar också jordgubb. Jag gillar inte strut, jag vill ha bägare. Det är jobbigt att äta i strut", säger Emilia, 9 år. "Jag gillar chokladglass och strut", säger Cornelia, 6 år. Lillebror Kevin, 4 år, är inte så förtjust i glass.
undefined
Pappan Mattias Gauffins favorit är, liksom dottern Emilias, vaniljglass. Om det gäller strutglass är favoriten Cornetto.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!