SN livesänder från årets studentfirande

Det blir ett speciellt studentfirande i år för elever och anhöriga. Men även SN:s bevakning blir annorlunda, vi kommer att livesända utspringet och firandet på flera platser.

SN direktsänder från årets studentfiranden i Nyköping nu på fredag.

SN direktsänder från årets studentfiranden i Nyköping nu på fredag.

Foto: Jens Alvin

Nyköping2020-06-11 08:20

Coronapandemin har tvingat Nyköpings gymnasieskolor att anpassa undervisningen under hela vårterminen, nu är den stora dagen nära för eleverna och även det traditionella firandet påverkas rejält, vilket SN tidigare har berättat om.

Firandet på Stadshustrappan och kortegen är inställda, men eleverna kommer att få springa ut från skolan en sista gång tillsammans med klasskamraterna. Utspringet sker klassvis enligt ett fastställt schema och varje student får ta med sig två personer som tar emot utanför skolan.

Södermanlands Nyheter kommer att livesända festligheterna på två platser under fredagen, dels Enskilda gymnasiets utspring på Stjärnholms slott. Sedan fortsätter sändningen med utspring på Nyköpings gymnasium och Gripenskolan samt på ETG (Elteknikbranschens gymnasium).

– Det blir onekligen en speciell student i år. Samtidigt känns det kul att vi kommer direktsända firandet från flera platser, eftersom anhöriga inte kommer kunna medverka som vanligt, säger Jens Alvin, nyhetschef på SN.

Studentfirandet livesänds på SN.se i två omgångar, först mellan klockan 10.20-11.30 från Stjärnholm (med Enskildas student) samt från Nyköpings gymnasium och ETG mellan klockan 12.30-15.15. Tiderna är preliminära och kan förändras något under sändningarna.

SN kommer givetvis att ha bevakning på fler studentfiranden, bland annat på Nicolaiskolan där det blir utspring för första gången sedan slutet av 1960-talet.

Inte prenumerant än? Bli det här!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!