Sparkade chaufförer erbjuds tillfälligt jobb i Nyköping

I måndags kom beskedet. Drygt 20 chaufförer från färdtjänstbolaget Tuwa Specialtransport Svealand i Norrköping mister sina jobb. Plåster på såren är att de får chansen att jobba på Tuwa Specialtransport AB i Nyköping under uppsägningstiden.

Nyköping2014-07-02 23:23

– Jag är på väg dit för ett möte, säger Ronny Billman på onsdagen, tillförordnad att sköta den löpande driften i bolaget, som haft fullt upp att förhandla med fackförbund.

Den 22 juni kom brevet från ÖstgötaTrafiken om att de ville häva avtalet med Tuwa Specialtransport Svealand. Sedan dess har brevväxling mellan bolagets advokat och ÖstgötaTrafiken pågått. På torsdagen kom domen att ÖstgötaTrafiken inte tar tillbaka hävningen. Billman ringde då till Transportarbetarförbundet för att göra en uppsägning. Chaufförerna på färdtjänstbolaget i Norrköping fick dock reda på beslutet först i måndags av sina platschefer, med en dags varsel skriver Norrköpings Tidning. Billman berättar att orsaken är att Transportarbetarförbundet tidigast kunde träffas på måndagen för en MBL förhandling om uppsägning. Han menar även att ÖstgötaTrafiken har sagt upp avtalet på felaktiga grunder.

– Detta har de gjort på åtta dagar. Det är snabbt hanterat. Detta är tragisk för alla anställda och för företaget i sin helhet, tycker Billman som kommer att skicka en stämningsansökan mot ÖstgötaTrafiken.

På Tuwa Specialtransporter AB i Nyköping hölls ett möte på onsdagen. Chaufförerna kan nu få jobba där under uppsägningstiden, som är mellan en och två månader.

– Vi vill på bästa sätt hjälpa alla chaufförer i detta som är fullständigt horribelt, att han har blivit av med avtalet så chaufförerna blir ställda på noll utan varsel, säger Johan Lindberg, personalchef på Tuwa Specialtransport AB i Nyköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om