– Vi vet om att de har förstört vårt varumärke i Nyköping.
Det säger Sebastian Tornberg, operativ chef på Ll'Amice.
Ll'Amice är en franchiseorganisation med restauranger i flera städer i Sverige. I Nyköping har en restaurang i kedjan funnits på Öster.
SN har i flera artiklar berättat om turerna kring krogen. Det har handlat om anställda som inte fått betalt, om att kommunen dragit in alkoholtillståndet och om att restaurangen till sist bommat igen helt. Just nu är fönstren i lokalen förklistrade med brunt papper.
Fastighetsägaren, Stenhus fastigheter, har inte heller fått hyran betald av restaurangägarna.
– Vi hoppas att vi kan hitta någon ny, seriös, ägare som vill driva restaurang i lokalen. Så försöker man glömma de här skurkarna, har Niklas Langer vid Stenhus fastigheter tidigare sagt till SN.
För företaget som äger varumärket Ll'Amice har härvan i Nyköping också inneburit såväl ekonomiska förluster som ett solkat varumärke, enligt Sebastian Tornberg. Han säger att de blivit lurade.
– Vi har blivit förda helt bakom ljuset, säger han.
Ägarbytet, när de senaste ägarna tog över restaurangen, ska ha skett utan Ll'Amices vetskap, och någon kontroll av de nya ägarna kunde därför inte heller göras.
Men nu ser det ut som om restaurangen kan öppna igen inom kort, under samma namn men med helt nya lokala ägare.
– Vi har jobbat med att hitta nya franchisetagare för att starta upp det här på ett bättre sätt. Vi kommer att gå in och hjälpa dem, stötta dem med utbildning, ekonomiskt, personal, så att allt ska gå rätt till och att vi kan bygga förtroende, säger Sebastian Tornberg.
Enligt honom kommer åtminstone en del av den personal som jobbat på restaurangen tidigare att erbjudas jobb på nytt i den nya regin.
Enligt honom är det klart med en ny franchisetagare, en Nyköpingsfamilj. Vilka de är vill han dock inte berätta än. Innan den kan öppna igen krävs ett godkänt alkoholtillstånd från Nyköpings kommun.
– Nu väntar vi på tillstånden. Sedan vill vi öppna igen, och göra det bra, både för den här enhetens skull och för varumärkets skull.
Sebastian Tornberg hoppas att restaurangen kan öppna inom två månader.