Klubbens ordförande Henrik Ericsson tycker att det finns goda argument för visionen ifråga.
– Vi har en stor och väl fungerande ungdomsverksamhet med fotboll, innebandy och gymnastik. Och samhället växer hela tiden, säger Ericsson.
Just satsningen på ungdomar är det centrala i detta. Mikael Åhlund, engagerad styrelseledamot, är inne på samma linje som Ericsson.
– Mätningar har ju visat att Stigtomta med omnejd är ett av de mest växande områdena i hela Nyköpings kommun, säger han.
Ja, känslan hos Stigtomta IF är att det nu är rätt läge att göra en storskalig satsning. Det handlar i stora drag om att köpa loss den idrottsplats klubben för närvarande hyr. I byggnaden Loftet hyr klubben övervåningen, där det på undervåningen ligger ett dag- och fritidshem. Det är vid Loftet som marken och själva idrottsplatsen finns. Inne i Loftet finns bland annat omklädningsrum, kontor och samlingslokal.
– Det vore ett jättelyft för Stigtomta om vi kan köpa detta och investera därefter. Det ger helt andra förutsättningar och ringar på vattnet, menar Ericsson.
Det går naturligtvis inte heller att komma ifrån att det är en fråga om ekonomi.
– Föreningens ekonomi är bra. Vi vill köpa loss Loftet till ett skäligt pris – men rent prismässigt går det inte att uttala sig alls just nu, säger Ericsson.
Sammanfattningsvis så är idéerna och visionerna många och goda. Men dessa hämmas av utrymmet. Som det är nu får Stigtomta IF:s alla lag "slåss" om träningstider inne i stan med ett flertal andra lokala föreningar. Och i dagsläget är det fortfarande oklart var skolan kommer att stå – och från och med när. Därför är visionen ännu en smula hypotetisk.
– För oss finns det tre ställen där skolan skulle kunna stå. Nu håller de på med för fullt med var den ska ligga, och den ska väl stå helt klar 2015 om jag förstått rätt, säger Åhlund.
Skolans placering blir alltså den avgörande faktorn. Den avgör hur mark och byggnader runtomkring kan nyttjas. Förhoppningen är att centrera hela verksamheten genom detta. Som det är nu är föreningen och dess lag utspridda.
– Ungdomsfotbollen håller ju till på Parken, Tängsta och IP. Det är trånga lokaler och vi kan inte ha allt material på ett och samma ställe, säger Ericsson.
Gårdagens årsmöte – ett välbesökt sådant – besöktes av bland andra Urban Granström, Nicklas Franzén och Lasse Persson från Nyköpings kommun, som fick föreningens vision presenterad för sig.
– Vi fick mycket bra "kredd" från både våra medlemmar och kommunalråden. Vi är riktigt nöjda med årsmötet, säger Åhlund.
Nu framöver handlar det mycket om att avvakta och vänta. Att budskapet gick fram och att det mottogs positivt kan i varje fall slås fast. Likaså att det är många aspekter som ska vägas in i frågan om exakt var skolan ska ligga.
– Vägar, logistik, säkerhet... det är en hel del. Visionen om att centrera har vi i alla fall kvar, och de har ju något att förhålla sig till. När vi vet mer får vi jobba utifrån det, säger Åhlund.