Stopp för nakenbad vid Västra Kovik

I många år har Västra Kovik varit en populär strand för dem som gillar att bada nakna. Men efter att föreningen som arrenderat marken upplösts sätter markägaren stopp för fler nakna dopp.

NYKÖPING2013-07-27 19:26

Badplatsen vid Västra Kovik har i många år arrenderats av Västra Koviks stödförening som använde platsen som naturiststrand. Men de betalande medlemmarna minskade och till slut fanns inga pengar till arrendet.

– Föreningen upplöstes förra året och arrendet avslutades 2011. Efter det har en del fortsatt bada näck på stranden vilket inte varit så uppskattat av markägaren, säger Hans Eriksson som tidigare var en av föreningens stödmedlemmar.

Idag arrenderas platsen av Gullängsbergets jaktlag som ska använda stranden och campa i närheten.

– Allmänheten är fortfarande välkomna, men med badkläder. De som fortsatt bada nakna har gjort det när barnfamiljer vart där, det är rena blottningen. Nu har jag sagt ifrån och satt upp en skyllt, säger markägaren Jan Randbäck.

Det finns ingen lag som säger att man inte får bada naken i naturen. Där emot får man inte väcka anstöt så att någon upplever nakenheten som förargelseväckande beteende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om