Stor krogaktör i Nyköping expanderar till Linköping

På kort tid har de blivit en av de större krogaktörerna i Nyköping. Nu köper de flera verksamheter i Linköping. "Vi börjar växa ur Nyköpingskostymen", säger Emil Lindhe, operativ chef på Comfood AB.

Bar n Burger på Östra storgatan är en av de krogar som Comfood driver i Nyköping. Nu tar bolaget klivet in i Linköping och köper tre verksamheter i staden. Emil Lindhe är bolagets operativa chef.

Bar n Burger på Östra storgatan är en av de krogar som Comfood driver i Nyköping. Nu tar bolaget klivet in i Linköping och köper tre verksamheter i staden. Emil Lindhe är bolagets operativa chef.

Foto: Roger Sundberg

Nyköping2022-04-29 19:10

Krogresan började för tio år sedan med köpet av Hamnmagasinet. I dag är Comfood AB något av ett krogimperium Nyköping. Förutom Hamnmagasinet driver bolaget också O'Learys, Bar n Burger, Tovastugan och Kajplats 2.

Det har onekligen gått bra, konstaterar Emil Lindhe. Framgången för Bar n Burger – som bolaget startade för att inte vara så säsongsberoende – är ett exempel.

– Då hade vi enbart våra krogar i hamnen och de är igång under sommaren. Vi ville ha en verksamhet där vi kunde hålla personalen varm även under vinterhalvåret. Vi är måna om att driva våra verksamheter på ett hållbart sätt, inte minst vad gäller personalens villkor, säger han.

– Men Bar n Burger gick så bra att verksamheten snart stod på egna ben. Det var då vi tog över O´Learys. Det har varit en häftig resa.

Sedan en tid tillbaka driver Comfood AB också TGI Fridays – som framför allt serverar amerikansk mat – i Stockholm och på ytterligare tre platser i Sverige.

Nu är det alltså klart för nästa steg i utvecklingen. Nyligen stod det klart att Comfood köper Linköpingskrogarna Brasserie Storan, Malt & Humle och 1854.

Egentligen var Comfood ute efter att hitta ytterligare en plats att bedriva TGI Fridays på. En restaurangmäklare satte Comfood i kontakt med familjen Soner, som driver de tre restaurangerna.

– När vi såg verksamheterna kände vi på en gång "shit, här har någon tänkt till". Det är fantastiskt bra verksamheter som drivs på ett hållbart sätt. Vi kommer inte att omvandla dem till TGI Fridays utan förvalta och förädla den verksamhet som finns där i dag.

Vad betyder det här för bolaget Comfood AB?

– Man kan väl säga att affären innebär att vi kan gå in i nästa fas. Vi kan inte växa mer i Nyköping och vi vill växa. Det här är ett första steg på den nya resan.

Ska ni växa ytterligare?

– Ja, resan är absolut inte slut i och med detta. Vi ska fortsätta att växa. Sedan kan det ta sex månader eller sex år innan vi gör öppnar en ny verksamhet. Men någon gång i framtiden lär det bli av.

Bland ägarna i Comfood finns Tomas Aydin och vd:n Tony Challma, som tidigare har varit delaktig i kafékedjan Coffeehouse by George. Bolaget har sökt hos Bolagsverket om namnbyte på Comfood AB, men det är ännu oklart om namnbytet kommer att beviljas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!