Försvunnen person hittad: "Vid god vigör"

Den man som varit försvunnen sedan i onsdags kväll har hittats. Polisen uppger att han är vid hyfsat god vigör.

Nyköping 9 februari 2023 08:40

Mannen som polisen har sökt efter de senaste dagarna har nu påträffats. Detta skedde vid 11:25-tiden under fredagen. 

Mannen påträffades utomhus i sökområdet. Han beskrevs av polisen vara "vid hyfsat god vigör" men ska kontrolleras av ambulanspersonal.

Det har varit minusgrader under de två nätter som mannen har varit försvunnen. Trots kylan hade polisen förhoppningar om att han fortfarande var vid liv.

– Personen är i 30-årsåldern, så han är relativt ung. Om det hade varit en äldre person så hade utsikterna kanske varit sämre, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen.

undefined
Sjöräddningssällskapet deltog med två svävare under sökinsatsen.

Polisens sökinsats inleddes under onsdagskvällen och på torsdagsmorgonen anslöt ett 20-tal personer från hemvärnet. Även frivilliga från organisationen Search & Rescue Södermanland har deltagit insatsen.

Under fredagen pågick insatsen i oförminskad styrka, berättade Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen.

– Vi har flera patruller på plats, bland annat hundpatruller. Vi kör på så länge det inte kommer något motbud, sa han tidigare på morgonen.

En helikopter och två svävare från Sjöräddningssällskapet har också använts.

Polisen tackar alla som deltagit i sökinsatsen, som bedrevs enligt LSO, Lagen om skydd mot olyckor. 

Det finns inga misstankar om brott i samband med försvinnandet.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln skrev vi att organisationen SAR Sweden deltog i sökandet. Det korrekta ska vara Search & Rescue Södermanland.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa