"Stort handelsföretag" på väg till Nyköping

Ett större "väl känt företag" är på väg att flytta till Gustafsbergsområdet. Företaget kommer att presentera satsningen närmare på torsdag. Flera nya jobb utlovas.

Någontans här, vid Gustafsbergs handelsområde, kommer företaget att etablera sig.

Någontans här, vid Gustafsbergs handelsområde, kommer företaget att etablera sig.

Foto: Linus Elsinen

Nyköping2021-08-18 12:21

I ett pressmeddelande som gick ut på onsdagsförmiddagen meddelade kommunen att ett "stort handelsföretag" ska etablera sig i Nyköping.

Vad det handlar om för företag framgår inte, det vill man hålla på fram till torsdagen, men bolaget beskrivs som "väl känt". 

Företaget kommer att ha sin verksamhet inom Gustafsbergsområdet och lokalen "blir väl synlig från E4", framgår det av pressmeddelandet.

I skrivande stund har tidningen ingen information om företaget tar över befintliga lokaler i området eller om det ska byggas nytt. Nyetableringen kommer att generera 40-50 nya arbetstillfällen.

Under torsdagen ska alltså företagets vd presentera verksamheten på plats i Nyköping. Kommunens näringslivschef Maria Karlsson väntar med att uttala sig mer om etableringen, fram till dess.

"Jag kan tyvärr inte säga mer idag utan vill låta företaget berätta själva. Men jag är väldigt glad över denna satsning i Nyköping och tror att många Nyköpingsbor kommer att bli det också", skriver hon i ett sms till SN.

Hon bekräftar dock att det handlar om ett företag som inte finns i Nyköping i nuläget.

Utifrån den information som kommunen ändå gick ut med så verkar det som att bolaget ska ha sin anläggning i de västra delarna av handelsområdet. SN har varit i kontakt med några av de andra företagen som finns där, men har inte lyckats få någon mer information den vägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!